Etusivu » Vinkkipankki koululiikuntaan

Vinkkipankki

Ryhmiin- ja joukkueisiinjakotavat

Loppukeskusteluvinkkejä

Työrauhavinkkejä liikuntatunnille

Pienessä tilassa toimivat harjoitteet, pelit ja leikit

PE-Centerin vinkkipankkiin on kerätty koululiikuntaan liittyvää hyödyllistä materiaalia. Jos etsit keinoja, millä parantaa liikuntatunnin työrauhaa tai mietit harjoitteita tai leikkejä pieneen tilaan, löydät ne vinkkipankista. Lisäksi löydät koululiikuntaan soveltuvia ryhmiin- ja joukkueisiinjakotapoja sekä vinkkejä oppitunnin loppuun loppukeskusteluihin. Vinkkipankki on rakennettu tukemaan liikunnanopettajaa liikunnanopetuksen haasteissa.

Ryhmiin- ja joukkueisiinjakotapoihin on valittu taitotason mukaisia ja sattumanvaraisia jakotapoja. Koululiikunnassa on välillä tärkeää saada oppilaat taitoryhmiin. Toisaalta osassa tunneissa voidaan ryhmät tehdä sattumanvaraisesti. Ryhmiinjakotapoihin on hyväksytty vain koulumaailmaan soveltuvat tavat. Esimerkiksi perinteinen kapteenijako ei ole koulumaailmaan soveltuva. Jokaisessa ryhmäänjakotavassa on miettitty, miten oppilaat saadaan jaettua ryhmään ilman, että kenellekään tulisi siitä pahaa mieltä.

PE-Center, ryhmäytyminen

Oppilaille on hyvä opettaa tunnista toiseen toistuvia rutiineja. Esimerkiksi tunti voi päättyä aina loppukeskusteluihin. PE-Centeristä löydät loppukeskusteluun erilaisia tapoja. Loppukeskustelujen avulla voidaan esimerkiksi kerrata tunnin asioita erilaisilla tavoilla, oppilaat voivat antaa itselleen ja kaverilleen palautetta tunnista tai opettaja voi esittää aiheeseen liittyviä kysymyksiä. PE-Centeristä löydät useita erilaisia kasvattavia ja opettavaisia tapoja loppukeskustelun vetämiseen.

Loppukeskusteluvinkit

Työrauha liikuntatunnilla on yksi tärkeimmistä asioista, jotta oppimista tapahtuu ja oppilaat viihtyvät tunnilla. Vinkkipankista löydät konkreettisia arjen keinoja, kuinka voit parantaa liikuntatuntisi työrauhaa. Monesti työrauhakeinot ovat yksinkertaisia ja pieniä asioita. Liikunta oppiaineena on hyvin erilainen, kun verrataan luokassa tapahtuvaan opetusta. Tämän vuoksi liikuntaan soveltuvat työrauhakeinotkin ovat erilaiset.

Liikunta- ja urheiluseurat, 350

Koululiikunnan arkeen kuuluvat usein pienet liikuntatilat. Liikunnanopettaja joutuu tällöin soveltamaan perinteisiä harjoitteita, leikkejä ja pelejä. PE-Centeristä löydät aihekokonaisuuksittain pieneen tilaan soveltuvia harjoitteita, pelejä ja leikkejä pieneen tilaan paremmin toimiviksi. Oppituntien suunnittelu voi olla hyvin työlästä ja haastavaa, jos käytössä ei ole kunnon liikuntatiloja. PE-Centeristä saat helpotusta suunnittelutyöhön.

Pienessä tilassa toimivat harjoitteet, pelit ja leikit
error: Kopioiminen kielletty!