Etusivu » Koululiikunnan materiaalipankki A-L

Materiaalipankki A-L

Alkulämmittely

Aloitustunnit ja ryhmäytyminen

Havaintomotoriikka

Kamppailut

Kehorytmiikka

Kehonhuolto

Kestävyysliikunta

Leikkimateriaali

Lihaskuntomateriaali

Liikkuvuusharjoittelu

Etsitkö koululiikuntaan sopivaa materiaalipankkia? PE-Centerin materiaalipankki on jaettu kahteen osaan. Ensimmäinen osa on liikuntamateriaali A-L, joka pitää sisällään alkulämmittelyn, aloitustunnit ja ryhmäytymisen, havaintomotoriikkaa, kamppailuja, kehorytmiikkaa, kehonhuoltoa, kestävyysliikuntaa, leikkejä, lihaskuntoa ja liikkuvuusharjoitteita. Yksittäinen liikuntalaji pitää yleensä sisällään johdannon, tuntisuunnitelmia, harjoitteita, tekniikoita ja taitohaasteita sekä muuta hyödyllistä materiaalia.

Liikuntamateriaalin pohjana toimii tieteelliset johdantotekstit!

PE-Centerin liikuntamateriaaliin on valittu koululiikuntaan sopivia harjoitteita. Materiaalien "kivijalkana" toimii johdantoteksti. Johdantotekstissä kerrotaan opetussuunnitelman kautta perusteet, miksi tiettyjä asioita opetetaan tietyllä tavalla. Lisäksi johdantotekstissä käydään läpi turvallisuusasioita, opetuksen etenemistä, tärkeimpiä käsitteitä ja muita tärkeitä koululiikunnassa huomioitavia asioita.

Tässä vielä linkki jalkapallomateriaalin johdantoon: https://pe-center.fi/jalkapallo-etusivu/

"PE-Centerin liikuntamateriaalin tärkeimpinä ajatuksina on oppilaiden aktiivisuus, liikuntataitojen oppiminen ja jokaiselle oppilaalle sopivan tasoista tekemistä."

PE-Center, rata

Liikunnan tuntisuunnitelmia!

Johdantotekstin tieteellinen osuus tuodaan suoraan käytäntöön eri lajien ja liikuntamuotojen tuntisuunnitelmilla. Tuntisuunnitelmat on rakennettu tavoitteellisiksi kokonaisuuksiksi. Ydinajatuksena on oppiminen mahdollisimman mukavalla tavalla. Mahdollisimman moni oppilas pääsee harjoittelemaan liikuntaa oman taitotasonsa mukaisesti.

"Liikuntamateriaalin avulla pyrimme helpottamaan liikuntaa opettavien opettajien suunnittelutyötä. Materiaaleissa on otettu mahdollisimman hyvin huomioon koululiikunnan haasteita, kuten pienet tilat ja isot oppilasryhmät."

Materiaalipankista löydät koululiikuntaan sopivat harjoitteet!

Kaikki harjoitteet on koululiikunnassa testattuja, eikä niitä tarvitse muokata tai soveltaa. Harjoiteet löydät aihekokonaisuuksittain harjoitelistoista. Jokaisesta harjoitteesta löydät helposti hakemasi tiedon täsmällisten väliotsikoiden alta. Olemme pyrkineet tekemään sivustosta mahdollisimman käyttäjäystävällisen.

"Liikunnanopettajilta liikuntaa opettaville opettajille". Suoraan koululiikuntaan suunnattua materiaalia on heikosti saatavilla. PE-Center pyrkii vastaamaan tähän haasteeseen. 

PE-Center, lihaskuntoharjoittelu

Liikuntalajien tekniikoita ja taitohaasteita

Tekniikka ja taitohaaste osuudesta löydät lajiin ja liikuntamuodon perustekniikoita. Suuri osa lajien perustekniikoista on kirjoitettu auki lähdekirjallisuuden avulla. Tämän lisäksi osioissa on isomäärä liikekehittelyitä, lisähaasteita ja muunteluita, jotta opettaja pystyy tarjoamaan jokaiselle oppilaalle sopivan tasoista tekemistä.

Tässä vielä linkki pesäpallon tekniikoihin ja taitohaasteisiin: https://pe-center.fi/pesapallon-tekniikka-ja-taitohaasteet/

Liikunta-alan asiantuntijoiden tekemää liikuntamateriaalia. PE-Centerin liikuntamateriaalin ovat tehneet koululiikunnan ammattilaiset. Kaikki harjoitukset ovat käytännössä testattuja

Materiaalipankki koululiikuntaan.
PE-Center tehtäväkortit

Yli 200 tehtäväkorttia helpottamaan liikunnanopetusta!

PE-Centerissä löydät tehtäväkortteja opetuksen tueksi. Tehtäväkorteissa on kuva ja ydinteksti aiheeseen liittyen. Opettajan ei tarvitse itse lähteä tekemään tehtäväkorttia harjoitteisiin. Pyrimme olemaan mahdollisimman kattava palvelu!

PE-Centerin liikuntamateriaalia käyttää jo yli 50 koulua Suomessa! Kiitos teille!

Tykkään paljon sivustosta ja etenkin ensimmäisen vuoden opettajalle se on ollut välillä aikamoinen pelastus!

Jani, liikunnanopettaja

"Palvelua on käytetty varsin paljon koululla ja se on ollut todella hyödyllinen. Kaikki on aina ajan tasalla, viimeisen päälle ja uuden opsin mukaisia".

Jukka, Riihimäki, liikunnanopettaja

Kiitos loistavasta palvelustanne! Olen hyödyntänyt PE-Centeriä paljon omassa liikunnanopetuksessani yläkoululaisten kanssa viime vuosina.

Anna-Elina, Kemi, liikunnanopettaja

Sivustonne on tosi hyvä ja osoittautunut minulle kultaakin arvokkaammaksi. En nimittäin ole ammatiltani liikunnanopettaja, mutta opetan monien muiden oppiaineiden lisäksi liikuntaa.

Mika, Savonranta, Opettaja

PE-Center on ollut todella pidetty ja paljon käytetty palvelu koulumme liikunnanopetuksessa. Se on vähentänyt huomattavasti opettajiltamme suunnittelutyöhön kulunutta aikaa.

Rehtori, Pohjois-Pohjanmaalainen yhtenäiskoulu

PE-Center -palvelu on viimeisen päälle laadittu monipuolinen työkalu, joka nostaa liikunnanopetuksen seuraavalle tasolle.

Hannu, Liikunnanopettaja, Eurajoki

Palvelua on helppo käyttää. Toimii hyvin kännykällä. Monipuolinen ja koko ajan laajeneva materiaalivalikoima.

Maria, Liikunnanopettaja, Riihimäki

Hyvänlaatuiset videot ja tiiviit teoriapaketit.

Erkka, Liikunnanopettaja, Lapua

Mainio apu tuntisuunnitteluun ja materiaalin jakamiseen.

Henna, Liikunnanopettaja, Espoo

Ehdoton työkalu itselleni. Olen hyödyntänyt PE-Centeriä viikoittain opetuksessani.

Miikka, Luokanopettaja, Loimaa

error: Kopioiminen kielletty!