Anna Haapalainen – Yksilötanssi ja luova musiikkiliikunta

Anna Haapalainen toimii PE-Center -verkkopalvelun tanssin ja luovan musiikkiliikunnan materiaalin asiantuntijana. Koulutukseltaan Anna on Liikuntatieteiden maisteri sivuaineena terveystieto ja erikoistumisopintoina tanssipedagogiikka.

Opettajan uraa on takana lähes kaksikymmentä vuotta. Tällä hetkellä Anna toimii liikunnan- ja terveystiedon opettajana Rantakylän yhtenäiskoulussa Mikkelissä sekä LIITO ry:n pedagogisena asiantuntijana (syksy 2021, lukuvuosi 2022-23). Aikaisemmin hän on toiminut opettajana Ristiinan yhtenäiskoulussa ja lukiossa. Anna tunnetaan myös sosiaalisen median kanavilla innovatiivisena ideoiden jakajana niin terveystiedossa kuin liikunnassa. Aktiivisesta työstään Anna palkittiin vuoden terveystiedon opettajana vuonna 2017.

Opettajan työn lisäksi Annalle on kertynyt ohjaajakokemusta kolmenkymmenen vuoden ajalta muun muassa lasten liikuntakerhoista (esim. voimistelu, tanssi, uinti, yleisurheilu) ja leireistä sekä erilaisista kouluttajatehtävistä (esim. aerobicin ja tanssiliikunnan ohjaus, uinninopetus, liikkuva koulu seminaarit). Opiskelun ja työn ohessa Anna on ohjannut ryhmäliikuntatunteja laidasta laitaan pääpainon ollessa tanssillisissa tunneissa. Iän myötä viime vuosina mukaan ovat tulleet vahvasti myös kehoa huoltavat tunnit, kuten jooga. Annan mielestä parasta ryhmäliikunnanohjaajan työssä on jatkuva kouluttautuminen ja ryhmäliikuntatrendien aallonharjalla pysyminen.

Ohjaustöiden lisäksi Annan harrastuksiin kuuluu koko elämän mukana kulkenut tanssillinen voimistelu sekä uusimpina lajeina akrobatia sekä CrossFit. Voimistelukipinä puhkesi jo pikkutyttönä. Välillä harrastus on ollut pidemmilläkin tauoilla, mutta suuret kansainväliset Gymnaestrada tapahtumat ovat houkutelleet taas lajin pariin viime vuosina. Akrobatia ja CrossFit ovat tulleet mukaan elämään vasta yli 40-vuotiaana.

Tanssi- ja musiikkiliikunta on loistava kuntoilumuoto, joka kehittää monipuolisesti fyysisten kuntokykyjen lisäksi liikemuistia sekä itseilmaisua. Tanssin ja luovan musiikkiliikunnan materiaalit sopivat niin ala- kuin yläkouluun. Materiaalin avulla saat ideoita omaan liikunnan opetukseesi sekä matalalla kynnyksellä. Tarjolla on myös riittävästi haastetta edistyneemmillekin oppilaille.

error: Kopioiminen kielletty!