PE-Center -verkkopalvelu on tehty yhteistyössä liikunta ja opetusalan ammattilaisten kanssa. Tällä tavoin on pyritty samaan liikuntamateriaaleista monipuolisia ja laadukkaita. Materiaalin tekijöiksi on valittu oman alansa osaajia ja asiantuntijoita. Kaikki materiaalit on tehty yhteistyössä PE-Centerin henkilökunnan kanssa. Alapuolella on vielä hieman tarkemmin taustatietoja materiaalimme asiantuntijoista.

Hannu Ruoho - Lihaskuntoharjoittelu

Vasemmalta: Veli-Matti, Hannu ja Miika

Olen Hannu Ruoho, vuonna -84-syntynyt paimiolaislähtöinen aktiiviliikkuja ja liikunnanopettaja. Vastaan PE-centerin lihaskuntoharjoitteluosiosta. Lajihistoriani käsittää aktiivisen jalkapallouran, jonka painopiste siirtyi kahdenkymmenen ikävuoden jälkeen kuntosaliharjoitteluun. Tuosta lähtien olen pyrkinyt kehittämään sekä fyysistä että tiedollista pääomaani lihaskuntoharjoitteluun liittyen. Tämä on tapahtunut tehden yhteistyötä Suomen johtavien lihaskuntovalmentajien kanssa, toimien seurojen ja yksilöiden fysiikkavalmentajana sekä lukien useita satoja kirjallisuuskatsauksia ja artikkeleita aiheeseen liittyen. Hyvän lihaskunnon merkitys ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille on keskeinen, joten toivottavasti saat materiaalini avulla ideoita liikunnanopetukseen ja jopa omaan harjoitteluusi!

 

Heikki Mustakallio - Kehonrytmiikka/Bodypercussion

Vasemmalta lähtien:Veli-Matti, Heikki ja Miika

PE-Center -palvelun kehonrytmiikkamateriaalin asiantuntija.

Heikki Mustakallio s. 1988 on oululainen musiikinopettaja. Hän valmistui kasvatustieteen maisteriksi Oulun yliopistosta keväällä 2016. Pro gradu -työssään hän tutki vanhoillislestadiolaisten nuorten aikuisten kokemuksia koulun musiikinopetuksesta.

Kehorytmiikkaan Mustakallio sai kipinän nuorena musiikkiluokkalaisena Järvenpäässä Juuso Kauppisen opissa. Bodypercussionia hän on hyödyntänyt leireillä, koulutuspäivissä, koulujen teemapäivissä ja oppitunneilla Oulussa, Pulkkilassa ja Kärsämäellä.

Mustakalliolla on monipuolinen urheilutausta mm. jalkapallon ja kestävyysjuoksun parista. Vapaa-ajallaan hän sanoittaa, säveltää ja musisoi eri kokoonpanoissa. Keväällä 2017 Mustakallio osallistui Tangomarkkinoiden Tangomaraton-kilpailuun Turussa.

 

Henna Leskinen - Dynaaminen venyttely

Vasemmalta: Veli-Matti ja Henna

Henna on PE-Center -verkkopalvelussa dynaamisen venyttelymateriaalin asiantuntija. Materiaalissa on liikkuuvuusliikkeitä ala- ja yläkouluun. Henna toimii liikunnan- ja terveystiedon opettajana Haukilahden koulussa Espoossa. Aikaisemmin hän toimi liikunnan- ja terveystiedon opettajana Munkkiniemen yhteiskoulussa ja Nurmijärven Yhteiskoulussa. Edellinen kehonhuoltomateriaali on Liito ry:lle tuotettu "Venytellen vetreäksi, rentoutuen raukeaksi". Ohjaajakokemusta löytyy vuosien varrelta Jyväskylän yliopistoliikunnasta, lasten liikuntakerhoista- ja leireistä sekä uinnin opetuksesta ja valmennuksesta 3-70 ikävuoden haarukasta. Henna ohjaa ryhmäliikuntatunteja Elixia liikuntakeskuksissa ja opiskelee parhaillaan Pilatesohjaajaksi. Koulutukseltaan hän on Jyväskylän yliopistosta 2009 valmistunut Terveystieteiden maisteri, pitkinä sivuaineina liikuntapedagogiikka ja liikuntalääketiede.

 

Kaisa Suomalainen - Kehonhuolto

Vasemmalta: Veli-Matti, Kaisa ja Miika

PE-Center -palvelun  kehonhuoltomateriaalin asiantuntija.

Kaisa Suomalainen on riihimäkeläinen kehonhuoltoon ja kehonhallintaan perehtynyt, pitkän kokemuksen omaava ryhmäliikuntaohjaaja.

Hän on ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja vuodesta 1993, päätoimisesti vuodesta 2012.
Vuosien varrella hän onkin osallistunut erilaisille ryhmäliikunnan kursseille ja taitaa perusjumppien lisäksi mm.vesijumpan, step-aerobicin, spinningin, crossingin, kuntotanssin ja Spiralsin.

Vuonna 2014 hänet valittiin Riihimäen Kansalaisopistossa ’Vuoden aikuisten liikuttajaksi’.

Kaisa halusi opiskella kehonhallintaa ja kehonhuoltoa syvemmin, joten hän hakeutui Somatic Center Finlandin Somatic Pilates -ohjaaja koulutukseen, josta hän valmistui v. 2015. Laajassa (600 h) koulutuksessa opiskeltiin mm. pilatesmenetelmän periaatteet ja pilateksen klassinen repertuaari sekä toiminnallista anatomiaa ja biomekaniikkaa. Hän täydensi koulutustaan samana vuonna Somatic Streching -koulutusohjelmassa, joka perustuu viimeisimpiin tutkimuksiin lihasten toiminnasta ja venyttelyn eri tavoista ja vaikutuksista nivelten liikkuvuuteen ja lihasten joustavuuteen sekä niiden venyvyyteen. Pääkouluttajana hänellä toimi molemmissa koulutuksissa fysioterapeutti Jarmo Ahonen.

Kaisa on myös Suomen Pilates Yhdistyksen jäsen.
Muita kehonhallintaan liittyviä lyhyempiä ammatillisia koulutuksia:
*Lihaskalvolinjojen merkitys kehonhallinnan opetuksessa ja harjoittelussa 3/2016; Jarmo Ahonen, Somatic Studio
*Fascia ja foamroller 3/2016; Jukka Harju, Foamroller
*Vatsakapseli, sonopalpaatio ja erkauma 11/2016; Ira Rissanen ja Minna Törnävä Suomen Terveysliikunta Instituutti
*Spiral Stabilization-peruskurssit 1A ja 1B 12/2016; Tiina Arrankoski, Askel Education
*Fascia ja hermosto 5/2017; Jukka Harju, Foamroller
Aikaisemmalta koulutukseltaan Kaisa on laskentatoimen merkonomi v.1995 ja hän on myös suorittanut Markkinointitutkinnon (MKT) Markkinointi-insituutissa v. 2004.
Hän ehti toimia vuosia mm. toimialajohdon assistentin tehtävissä kaupan alalla, ennen siirtymistään päätoimisesti liikunta-alalle.

Kaisa ohjaa tunteja tällä hetkellä Riihimäellä, Hyvinkäällä ja Helsingissä.

 

Martti Iivonen - Havaintomotorinen ja voimistelullinen materiaali

Martti Iivonen on PE-Center -palvelussa Havainnointi- ja Voimistelumateriaalin asiantuntija. Martti toimii liikunnanopettajana Nissnikun yhtenäiskoulussa Kirkkonummella. Hän opettaa liikuntaa ja terveystietoa sekä on toiminut myöskin Porkkalan lukiossa liikunnan- ja terveystiedon opettajana useamman vuoden. Martti Iivonen on valittu vuoden liikunnanopettajaksi vuonna 2011. Alla lisää taustatietoa:

 • Valmentaja/ Kouluttaja: Suomen koripalloliitto, Tanoke, Beast Strong, Streetworkout.
 • Oma yritys IPA Consulting Oy tarjoaa liikuntapalveluja valmentajille: Motoriikka-, fysiikka-, liiketaito-, tasapaino-, voima-,liikkuvuus-, kehonpaino-, havainnointikoulutusta ja taitovalmennusta sekä yksilöurheilijoille että palloilujoukkueille.
 • Kiinnostuksen kohteet: Motoristen-, Sensoristen- ja Kognitiivisten taitojen oppiminen.
 • Toiminut yli 30 vuoden ajan sekä lapsi- ja nuorisourheilussa että aikuisten kilpaurheilussa useissa seura- ja maajoukkueissa (koripallo). Jokunen Suomen mestaruus valmentajana.
 • Valmistunut liikunnanopettajaksi Ruotsissa (Gymnastik- och Idrotshökskolan i Stockholm 1983 GIH)
 • Opiskellut kasvatustieteitä (Stockholms Universitet)
 • Harrastukset: Kehonpainoharjoittelu, lumilautailu, hiihto, Vespalla ajelu, tasapainoilu, streetsurfing, mökkeily, marjastus, sienestys, halonhakkuu ja räppimusiikki.
 • Perheeseen kuuluu vaimo ja jo aikuisiässä olevat kaksospojat.

 

Mika Manninen - Koripallo

Mika Manninen on PE-Center -palvelun koripallomateriaalin asiantuntija. Mika on jyväskyläläinen liikunnan- ja terveystiedonopettaja. Hän valmistui Liikuntatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta keväällä 2014 pääaineenaan liikuntapedagogiikka ja sivuaineinaan terveystiede ja psykologia. Mika on toiminut lukiossa liikunnan- ja terveystiedon opettajana vuosina 2014-2016 (Helsingin kaupunki). Mika on ASLA -Fullbright-stipendiaatti (2016) ja PhD student 2016 Georgian yliopistossa, jossa suuntautuu urheilu- ja liikuntapedagogiikkaan sekä liikuntapsykologiaan. Samalla hän on toiminut liikunnanopettajana (teaching assistant) Georgian yliopistossa vuodesta 2017 lähtien sekä tutkimuskoordinaattorina (research assistant) vuodesta 2018 lähtien.

Mika on pelannut neljä kautta koripalloa miesten 1-divisioonassa BC Jyväskylässä. Lisäksi hän on ollut neljä vuotta juniorikoripallovalmentajana Basket Savonlinnassa ja HoNsussa. Mika  on niittänyt mainetta myös Atlantin toisella puolella, kun hän voitti vuonna 2017 Georgian yliopiston sisäisen koripallotaitokisan.

-Neljä vuotta kokemusta juniorikoripallovalmentajana (Basket Savonlinna ja HoNsu)
-4 kautta pelaajana Miesten 1-divisioona BC Jyväskylässä
- University of Georgian sisäisen koripallotaitokisan voittaja v. 2017
-LitM pääaineena liiikuntapedagogiikka (sivuaineet terveystiede ja psykologia)
- Lukion liikunnan- ja terveystiedon opettaja 2014-2016, Helsingin kaupunki
-ASLA -Fulbright-stipendiaatti 2016
-PhD student 2016- University of Georgia (suuntautuminen urheilu- ja liikuntapedagogiikka sekä liikuntapsykologia)
-Liikunnanopettaja (teaching assistant) University of Georgia 2017-
-Tutkimuskoordinaattori (research assistant) University of Georgia 2018-

 

Mikko Puhakka - Voimistelullinen materiaali

Mikko Puhakka on PE-Center -palvelussa voimistelullisen materiaalin asiantuntijana. Mikko on tällä hetkellä luokanopettajana Kirkkonummella Nissnikun yhtenäiskoulussa. Hänen osaamisensa keskittyy voimisteluun, parkouriin, voimaharjoitteluun ja street workoutiin, joita hän on tuonut liikuntatunneille, koulumaailmaan ja urheilutoimintaan erilaisissa muodoissa. Mikko toimii työnsä ohessa Beast Strong -salin valmentajana ja tekee urheiluseurojen kanssa yhteistyötä toiminimellään.

Lisäksi Mikko on toiminut fysiikkavalmentajana kuuden vuoden ajan palloilulajien ja ratsastuksen parissa, muun muassa seuraavissa seuroissa: MasKi, Kyif, Espoo Basket Team / Westside, Kyif Talent. Hän on kiinnostunut myös lasten ja nuorten ohjaamisesta ja on toiminut kesäisin liikuntakerhojen ohjaajana 10 vuoden ajan.

 • Beast Strong –salin ohjaaja
 • Valmistui kasvatustieteen maisteriksi v. 2015 Itä-Suomen yliopistosta sivuaineina erityispedagogiikka ja liikunta
 • Käynyt valmennuskursseja ja ohjaajakoulutuksia liittyen painonnostoon, kehonpainoharjoitteluun, voimisteluun ja voimavalmentamiseen
 • Voimistelu-, kehonpaino- ja parkour-valmennusta lapsi- ja aikuisryhmille vuodesta 2012
 • Oma tausta jalkapallossa ja voimaharjoittelussa
 • Kiertänyt maapalloa Laosista Los Angelesiin ja Japanista Meksikoon etsien uusia virikkeitä

 

PE-Center - Miika Niva

Miika on Kolarista lähtöisin oleva liikunnan- ja terveystiedonopettaja. Hän valmistui Jyväskylän yliopistosta vuonna 2013. Miika on toinen PE-Center Oy:n perustajista yhdessä Veli-Matti Tranbergin kanssa. Miika on tehnyt liikunnanopettajan työtä viiden vuoden ajan. Tällä hetkellä Miika on liikunnanopettajana Napapiirin Yläasteella Rovaniemellä. Aiemmin hän on työskennellyt Frosteruksen yhtenäiskoululla ja Kärsämäen lukiolla liikunnanopettajana sekä Lyseonpuiston lukiolla Rovaniemellä liikunnan- ja terveystiedon lehtorina. Liikunnan parista Miikalla on kokemusta usean vuoden ajalta luistelukoulun ohjaajana sekä liikunnanohjaajana, jolloin hän suunnitteli ja toteutti liikuntakerhoja lapsille ja nuorille kotiseudullaan Kolarissa. Mukavuusalueen ulkopuolelle Miika eksyi lukioaikanaan toimiessaan spinningohjaajana sekä kuntosaliohjaajana.

 

PE-Center - Veli-Matti Tranberg

Veli-Matti "Vellu" on Paimiosta lähtöisin oleva liikunnan- ja terveystiedonopettaja. Liikunnanopettajakoulutuksen hän on saanut Jyväskylän yliopistossa. Vellu on valmistunut liikunnalta vuonna 2013. Hän on toinen PE-Center Oy:n perustajista ja toimii yrityksen puheenjohtajana. Veli-Matti on tehnyt liikunanopettajan työtä noin 6 vuoden ajan. Tällä hetkellä hän työskentelee Turussa Syvälahden koulussa liikunnanopettajana. Aiemmin hän on työskennellyt opettajana Nurmijärvellä Isoniitun koulussa, Riihimäellä Karan koulussa ja Paimiossa yläkoulussa ja lukiossa.

 

Sari Pekkala - Vesivoimistelu/Vesijumppa

Sari on PE-Center -palvelussa vesijumpan / vesivoimistelun asiantuntija. Sari toimii Riihimäen kaupungilla terveysliikunnanohjaajana. Sari on valmistunut liikunnanohjaajaksi (AMK) vuonna 2011. Lisäksi hän on opiskellut Tanhuvaaran urheiluopistossa liikunnanohjauksen perusteita, käynyt terveystiedon perusopinnot ja ollut mukana koulutuksissa sekä kouluttajana että koulutettavana (mm. Suomen Kuntoliikuntaliitto, Soveltava liikunta ry). Aikaisempia työtehtäviä hänellä on ollut liikunnanohjaajana Oulun kaupungilla, Haipakka oy:ssa, kuntokeskus Sportello oy:ssa sekä urheilu- ja kaupunginosayhdistyksissä ja kouluttajana aluejärjestö PoPLissa ja SoveLissa. Vesiliikunnan ohjauskokemusta löytyy vajaan 10 vuoden ajalta aikuisille, ikääntyneille ja erityisryhmille.